ACM beboet incassowolf NIC
Binnenland

ACM beboet incassowolf NIC.

Incassobureaus, iedereen heeft er wel een mening over. Elke lul de behanger kan er trouwens gewoon eentje oprichten. Schandalig is de werkwijze waarop sommigen van hen met u omgaan. Als u op een verjaardagsfeestje het woord incassobureau laat vallen, dan denkt het gros van de mensen aan belletjes, brieven, e-mails, persoonlijke bezoekjes en vooral een hoop ongefundeerde dreigementen.

Neem nu incassobureau Credit Invest, bij de wanbetaler bekend als De Nederlandse Incassocentrale (NIC). De Autoriteit Consument & Markt heeft het bureau een boete van 415.000 euro opgelegd.

Credit Invest blijkt een regelrechte boevenbende, het bedrijf bedreigde consumenten kapot om ongeldige rekeningen te betalen. Ongeldig? Ja, dat is het tegenovergestelde van geldig. Betrof voornamelijk facturen die betrekking hadden voor niet-geldige overeenkomsten.

Wanneer klanten het fijne wilden weten over zo'n rekening, waar men gewoon recht op heeft, gaf NIC niet thuis. Wel ging het bedrijf vervolgens nog hardnekkiger drammen de rekening toch maar te betalen. Dat gebeurde onder dreigementen van mogelijke gerechtelijke procedures en hoge incasso- en proceskosten. Uiteraard voor rekening van de consument.

Incassobureau Intrum Justitia, waarschijnlijk bang voor hetzelfde lot als Credit Invest, heeft snel bij de ACM aangegeven klanten/consumenten niet meer onder te druk te zullen zetten en volgens de regels te werken. De opkomende vraag die bij ons dan rijst, deden ze dit voorheen dan niet?

Nog even terugkomend op de heren en dames van Credit Invest, de firma is in beroep gegaan tegen de boete. Doet u eens voor lol een Google-zoekopdrachtje naar de Nederlandse Incasso Centrale, dan heeft u een indruk om wat voor soort bedrijf het gaat. Wordt vervolgd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →