Terug
Actiegroep wil windmolens Noorder IJplas blokkeren na afzien bouw megawindturbines bij IJburg

Actiegroep wil windmolens Noorder IJplas blokkeren na afzien bouw megawindturbines bij IJburg 

17 maart 2021 - 17:00

Vorige week zag de Amsterdamse wethouder Marieke van Doorninck (Duurzaamheid, GroenLinks) af van de plannen om voor de kade van IJburg megawindturbines van 200 meter neer te zetten. De zoekgebieden met mogelijke locaties zijn kleiner en specifieker gemaakt, met als gevolg dat de Noorder IJplas een voorkeurslocatie is geworden. Een actiegroep bestaande uit bewoners probeert de komst van windturbines in hun buurt tegen te houden middels een schadeclaim, is in Het Parool te lezen.

De actiegroep stelt dat de waarde van woningen minder wordt zodra er windmolens bij worden gebouwd. Bewoners kunnen dan een schadeclaim indienen bij de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de bouw van deze molens. Als veel bewoners dit doen, wordt de claim zo hoog dat het plaatsen van de windmolens, naar verwachting, niet meer rendabel is voor de bedrijven.

Op dit moment heeft de actiegroep zeker 55 deelnemers voor de actie. Het is alleen de vraag of de claims juridisch erdoorheen komen vóórdat de windmolens worden gebouwd.

In januari maakte De Hofbar een uitzending over de windplannen van wethouder Van Doorninck, die voor fel protest zorgden. Bekijk de uitzending hier terug!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers