Actrice beschuldigt Hitchcock van aanranding 

30 oktober 2016 - 17:24

De Amerikaanse actrice Tippi Hedren (86), bekend van onder meer The Birds en het baren van actrice Melanie Griffith, schrijft in haar memoires dat wijlen regisseur Alfred Hitchcock haar heeft aangerand in de jaren '60.

Over de doden niets dan goeds? Hedren heeft er geen boodschap aan. In haar beschrijvingen komt 'The master of suspense' een stuk griezeliger over dan zijn filmklassiekers.

Volgens de actrice verbood de filmmaker hun collega's van The Birds haar aan te raken en zelfs om met haar te praten. Als Hedren het er toch op waagde een praatje met een manwezen aan te knopen, zou Hitchock haar hebben bediend met een blik die spreekwoordelijk kon doden.

Daarnaast zou de regisseur regelmatig langs het huis van Hedren hebben gereden en gepoogd hebben zijn muse te kussen achterin een limousine. Tijdens Marnie, de tweede en laatste film die Hitchcock en Hedren samen maakten, maakte de regisseur het nog bonter. Hij zou een geheime deur hebben gemaakt van zijn kantoor naar haar kleedkamer, waar hij haar tegen haar wil zou hebben aangeraakt.

De actrice verklaart zich nu pas uit te spreken omdat zaken als ongewenst poesjesgegrabbel en stalken niet werden besproken in de sixties. De opgeschreven ontboezemingen van Hedren verschijnen morgen onder de titel Tippi, weet US Weekly.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie