AD spreekt zich uit tegen Brexit
Binnenland

AD spreekt zich uit tegen Brexit.

Met een open brief gisteren en de voorpagina van vandaag, roept het AD de Britten op om toch vooral bij de Europese Unie te blijven.

Op de voorpagina prijkt vandaag de Britse Union Jack vlag en de niet mis te verstane boodschap Don't leave me this way. Het AD reageert hiermee op de voorpagina van de Britse krant The Sun, waarmee ze opriepen om vóór een vertrek uit de EU te stemmen.

Fatsoen, keuken, traditie, televisie en helden

Het AD noemt vijf redenen waarom de Britten in de EU zouden moeten blijven. De manier waarop mensen er met elkaar omgaan, dwingt respect af. Jamie Oliver, Gordon Ramsey en Nigella Lawson hebben ons leren koken. Pracht en praal en oprechte emoties in hun tradities bezorgen ons kippenvel. De Engelse cultuur druipt van ons televisiescherm af in de vorm van talrijke Britse series. Als uitvinders van sporten zoals voetbal en darts hebben ze ons helden als Johan Cruijff en Raymond van Barneveld bezorgd.

Ook hebben we de Britten volgens de krant simpelweg heel hard nodig, onder andere omdat ze een van onze belangrijkste handelspartners zijn.

Open brief

Gisteren publiceerde het AD online al een open brief aan de Britten. Daarin noemt de krant onder meer onze liefde voor de Britse cultuur (van The Beatles tot Monty Python) en de herinnering aan de bevrijding door de Britten. "Een EU zonder het Verenigd Koninkrijk, is zoals thee zonder melk", luidt de afsluiter van de brief. "Bitter. Dus blijf, alsjeblieft. Blijf bij ons."

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →

  Registeren.

  Stop! Je bent nog niet helemaal klaar om te reaguren.

  • Klik op de activatielink in de e-mail.
  • Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is.
  • Je account is nu geactiveerd en je kunt reaguren.
  Sluiten