A'dam vindt 25K voor vrije partnerkeuzeposter te duur
Binnenland

A'dam vindt 25K voor vrije partnerkeuzeposter te duur.

In Amsterdam zult u voorlopig geen posters tegenkomen met zoenende moslima's op de voorgrond. D66-wethouder Simone Kukenheim (Diversiteit) bekent kleur en vindt 25.000 euro te veel geld.

In Rotterdam waren de posters er wel. Dat u als individu zelf mag bepalen wie uw partner (man/vrouw/of iets ertussen in) is, is in ons land een groot goed, maar in sommige voor de hand liggende culturen een stuk minder gebruikelijk. Vandaar dat er in de Havenstad campagne voor vrije partnerkeuze gevoerd werd. Wat overigens ook tot vernielzucht leidde bij andersdenkenden:

 

In Amsterdam wilde organisatie Femmes voor Freedom ook dit soort posters ophangen. Maar de stad die wel bijna een miljard investeerde in ellenlange en geldverslindende projecten als de Noord/Zuid-lijn en aan 'diversiteitsbaas' en politiehoofdoekjesplan-bedenker Fatima Elatik een maandsalaris van 12K overmaakte, wil niet meewerken.

Volgens verantwoordelijk D66-wethouder Simone Kukenheim (Diversiteit) zijn de plannen te duur (25.000 euro plus eventueel 1.500 aan onvoorziene kosten) en was er geen sluitende begroting. Maximaal 10K was meer wat de gemeente in gedachte had.

Toch is misschien nog niet alles verloren: "Dinsdag komen we opnieuw bij de gemeente langs. Ik heb nog steeds vertrouwen in Amsterdam. We hebben ook een ambtenaar gesproken die zegt dat het wel doorgaat", zegt initiator Shirin Musa tegen De Telegraaf.

Alle artikelen geladen. Overzicht →