'Adema lijkt in paniek, boeren en Kamer verkeerd geïnformeerd over mest'

'Adema lijkt in paniek, boeren en Kamer verkeerd geïnformeerd over mest' 

20 januari 2023 - 10:06

Landbouwminister Piet Adema (ChristenUnie) is halsoverkop vanuit Berlijn vertrokken voor een spoedoverleg in de ministerraad over het uitrijden van mest. De Telegraaf meldt op basis van bronnen dat de Tweede Kamer en boeren verkeerd zijn geïnformeerd door de minister. De verwachting is dat Nederlandse boeren dit jaar veel minder mest mogen uitrijden dan eerder is gemeld. Je verwacht het niet... 

"Hij lijkt in paniek", zegt een betrokkene. Adema zou vanochtend samen met minister Christianne van der Wal (Stikstof) en de Duitse landbouwminister de Nederlandse stand op Europa’s grootste landbouwbeurs (Grüne Woche) openen. Dat moest 'een feestje voor de landbouwsector' worden. Maar dat feestje dreigt in het water te vallen: naar verwachting zal hij later vandaag met een slechte boodschap voor boeren komen.

De schrik is hem volgens ingewijden om het hart geslagen nu hij de Tweede Kamer en boeren onjuist heeft geïnformeerd over het uitrijden van mest. De hoeveelheid mest wordt namelijk aan banden gelegd nadat Nederland een uitzonderingspositie van Brussel (de zogeheten derogatie) heeft verloren. Adema is vervolgens in allerijl teruggevlogen naar Nederland om uitleg te geven in de ministerraad.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml