ADO Den Haag is nu Wangloos
Sport

ADO Den Haag is nu Wangloos.

Eigenaar Wang Hui vertrekt uit de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag, waarmee zijn leidende rol bij de club uitgespeeld is. De RvC moet namelijk helemaal vernieuwen, dus ook zonder Wang, vinden ze in Den Haag. 

Dat zegt Ben Knüppe - de voorzitter van de raad - tegenover de NOS: "Wang en ik zijn nu de enige leden in de RvC. Over wie wanneer toetreedt tot de RvC doe ik nog geen mededelingen". Eerder bestond nog de vrees dat de Chinese eigenaar te machtig zou worden toen de gemeente Den Haag het prioriteitsaandeel uit handen gaf:  

Overigens is het maar de vraag of het nu allemaal wel beter gaat. De vervanger van Wang wordt volgens de NOS-bronnen rondom ADO Winston Zheng, de vice-president van Jiahua East Holdings. Dat bedrijf heeft weer een meerderheidsbelang in United Vansen, het bedrijf van Wang. De supporters zijn er in elk geval niet gerust op, merkten wij bij PowNed al eerder:

Mocht het bedrijf van Wang ADO willen verkopen, dan moet een coöperatie de voetbalclub overnemen volgens spelersmakelaar Rob Jansen, die als woordvoerder namens een groep investeerders optreedt, meldt Omroep West.

Alle artikelen geladen. Overzicht →