ADO tegen 'politicus' Beugelsdijk: rustaaaagh
Binnenland

ADO tegen 'politicus' Beugelsdijk: rustaaaagh.

Slecht nieuws voor alles en iedereen die Den Haag lief heeft. Voetbalclub ADO heeft zijn speler Tommy Beugelsdijk 'teruggefloten' als lijstduwer van Groep De Mos.

Een jaar geleden werd bekend dat de verdediger de politiek in ging als lijstduwer van de lokale politieke partij. Nu blijkt echter dat hij zo populair is bij de Hagenezen, dat dit bijbaantje mogelijk te veel werk oplevert.

Bovendien zou deze 'vriendendienst' volgens De Telegraaf in strijd zijn met de ethische code van de FIFA, die stelt dat profvoetballers te allen tijden politiek neutraal dienen te blijven.

"Ik heb hem verteld dat hij, wanneer hij 10.000 voorkeursstemmen haalt, moet vergaderen over fietsenrekken in Scheveningen of het kappen van bomen. Hij is al geschrokken van wat er nu aan extra werk op hem afkomt en heeft er geen tijd voor", aldus ADO-directeur Mattijs Manders.

Groep De Mos laat in een reactie weten verbijsterd te zijn dat Beugelsdijk zo onder druk wordt gezet. "Dat een corrupt boevennest als de FIFA klaarblijkelijk haar neus ophaalt voor de Nederlandse Grondwet, waarin staat dat iedere Nederlander bij verkiezingen het recht heeft om te kiezen én om verkozen te worden, is natuurlijk te bizar voor woorden." 

Alle artikelen geladen. Overzicht →