Adoptiebureaus discrimineren Franse homo's
Buitenland

Adoptiebureaus discrimineren Franse homo's.

Mega-ophef in La France, nu bekend is geworden dat homo's die graag een kindje willen adopteren onder het regenboog-tapijt worden geschoven. 

In een interview met de Franse radio zei een vrouwelijke vertegenwoordiger van een adoptiebureau in het departement Seine-Maritime (Normandië) dat gezonde kinderen bij voorkeur aan heterostellen worden toegewezen. Want, zo stelt de vrouw, "homo's zijn afwijkend, zowel sociaal als biologisch."

Afwijkende ouders matchen afwijkende kinderen

Mochten er daarentegen nog 'kinderen over zijn', waar heterokoppeltjes geen zin in hebben om voor te zorgen, denk aan kinderen met een handicap of een psychische stoornis, dan zijn homo's en lesbiennes ineens wel goed genoeg om te mogen adopteren. De vrouw van het adoptiebureau vindt dat goed bij elkaar passen: afwijkende homo's die afwijkende kinderen opvoeden.

Bovenstaande vrouw is niet de enige die niet helemaal honderd procent is. Zo is er een andere Franse radiozender die onthult dat er in Noordoost-Frankrijk een adoptiebureau is dat hardop zegt de voorkeur te geven aan heterostellen.

De vereniging van homo-ouders heeft inmiddels een aanklacht ingediend wegens homofobie. De Franse regering heeft ook gereageerd door te spreken van discriminatie. Men vindt dat alle ouders gelijkwaardig behandeld moeten worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →