Advies aan kabinet: maak vlees flink duurder
Binnenland

Advies aan kabinet: maak vlees flink duurder.

Ja mensen, zoals u weet moet u van politiek correct Nederland - lees klimaatactivisten en dierenlovers - zoveel mogelijk kappen met sappige stukjes vlees verorberen als avondmaal. Dat is namelijk slecht voor onze planeet.

Nu begint de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli)een 'onafhankelijk adviesorgaan' van de regering, ook al met proberen uw eetgewoontes te beïnvloeden. 

Met het argument dat de samenleving een stuk duurzamer en gezonder moet gaan eten, adviseert het Rli om het btw-tarief op vlees omhoog te knallen. Met andere woorden, als het aan hen ligt mag u voortaan flink gaan dokken voor uw steak. Het klootjesvolk beperkt zich wel tot rijst en sojabonen, nietwaar?

Denk aan het milieu

Volgens de Rli draagt de productie en consumptie van dierlijke producten, zoals vlees, zuivel en eieren, in belangrijke mate bij aan de broeikasgasuitstoot. Daarom moet de verhouding in ons consumptiepatroon tussen dierlijke en plantaardige eiwitten (nu 70/30), in 2030 naar 40/60 verschuiven. 

Anders zouden 'we' namelijk nooit de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs halen. "Dat is mogelijk en wenselijk vanwege de klimaatdoelstellingen. Binnen zo’n eetpatroon blijft er ruimte voor het eten (zij het met mate) van duurzaam geproduceerd vlees, zuivel en eieren", aldus het Rli.

Alle artikelen geladen. Overzicht →