Advies: Kleinschalig hoereren in Utrecht

Advies: Kleinschalig hoereren in Utrecht 

22 september 2022 - 15:02

Utrecht. De Domstad worstelt al jaren - sinds de sluiting van de raamprostitutie in de binnenstad, de seksboten aan het Zandpad en het verdwijnen van de tippelzone - met prostitutie. Een heuse commissie is in de arm genomen om dit probleem te tackelen en die komt nu met een advies: kom met kleinschalige prostitutie want het vak is tegenwoordig heel divers.

In de stad in het hartje van het land werken naar schatting vier- tot vijfhonderd prostituees. Dit gebeurt doorgaans (ondergronds) vanuit huis. "Wil je prostitutie mogelijk maken in de stad, hanteer dan minder regels. Hoe meer regels hoe meer illegaliteit", aldus de commissie onder leiding van oud-minister Winnie Sorgdrager.

Zij pleit voor kleinschalige locaties. "Een grote locatie met ramen zoals Het Nieuwe Zandpad is achterhaald. Kleinschalige plekken in de binnenstad of aan de randen van woonwijken kunnen wel. Probeer met proeftuinen uit wat werkt. Je moet wel de goede plekken uitzoeken", zegt zij. De politie kan kleinschalige locaties makkelijker controleren.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml