Advocaat: Concentratiekamp niet hetzelfde als coronamaatregelen

Advocaat: Concentratiekamp niet hetzelfde als coronamaatregelen 

15 december 2021 - 14:53

We zouden het bijna vergeten, maar vandaag dient het kort geding die Joodse organisaties hebben aangespannen tegen Thierry Baudet, in een poging hem te laten stoppen met de vergelijking tussen de huidige coronamaatregelen en de situatie van joden voorafgaand en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Volgens advocaat Jacqueline Schaap van de joodse organisaties vergelijkt hij in de discussie over coronamaatregelen zaken die niet vergelijkbaar zijn. Zijn vergelijkingen met de Holocaust scheppen een klimaat waardoor uitingen van antisemitisme en fascisme gemakkelijker gedaan worden: "De vergelijking gaat mank en is feitelijk onjuist."

"Vermoord worden in een concentratiekamp als Buchenwald is niet te vergelijken met de coronamaatregelen van nu. In de Holocaust zijn miljoenen mensen vermoord, enkel en alleen omdat ze Jood waren. Maar Jood zijn is geen keuze", aldus de advocaat van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en het Centraal Joods Overleg die het kort geding tegen Baudet hebben aangespannen.

Schaap zei dat Baudet met zijn opvattingen op Twitter de Holocaust bagatelliseert. Ze noemde tweets van Baudet "onnodig grievend" en kwetsend. Baudet plaatste onder meer in november een foto op Twitter van een kind met een Jodenster dat wacht op deportatie naast een foto waarmee de FVD-leider suggereerde dat een ongevaccineerd kind niet naar een sinterklaasfeest mocht. Schaap: "Het niet mogen zien van een sinterklaasoptocht is niet te vergelijken met ghetto en vergast worden."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml