Advocaat: 'De Mos niet rijk geworden, dus geen corruptie'

Advocaat: 'De Mos niet rijk geworden, dus geen corruptie' 

07 februari 2023 - 13:15

Kijk, dat is nog eens een goede redenering! De Haagse oud-wethouder Richard de Mos is totaal niet rijk geworden van de contacten met bevriende ondernemers, en dat bewijst volgens zijn advocaat Peter Plasman dat er geen sprake is van corruptie.

Het Openbaar Ministerie eiste vorige week in de rechtszaak dat Richard de Mos 22 maanden achter de tralies verdwijnt omdat hij bevriende ondernemers zou hebben geholpen in ruil voor donaties aan zijn partij, maar dat is allemaal onterecht. Volgens Plasman waren sommige donateurs van de partij van De Mos namelijk héél rijk. Een van hen zou bijvoorbeeld een geschat vermogen van liefst 100 miljoen euro hebben. Tijdens het proces verklaarden de donateurs, die ook terechtstaan, dat de giften voor hen zo klein waren dat ze dit nauwelijks merkten.

En dus kan er onmogelijk sprake zijn van corruptie: "Als De Mos dat had gewild, had hij zonder enige belemmeringen zijn handjes kunnen laten graaien in grote vermogens. De Mos zat dicht tegen hen aan, hij had één belletje hoeven plegen: laat de kassa rinkelen, stuur mij de wereld over, maak mijn leven anders, zorg dat ik op vakantie kan, zorg dat ik niet in een oud barrel hoef rond te rijden. Als je toegang hebt tot zo veel geld en mensen die bereid zijn om hem van middelen te voorzien, dan klopt er iets niet als dat niet is gebeurd. En het is niet gebeurd. Dat bewijst dat er geen sprake is van persoonlijke verrijking."

Geen speld tussen te krijgen. Of toch wel? Hoe dan ook, de rechtbank in Rotterdam doet waarschijnlijk pas eind volgende maand uitspraak. Dan zullen we het pas weten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml