Advocaat Denk: persvrijheid kan niet totaal zijn
Binnenland

Advocaat Denk: persvrijheid kan niet totaal zijn.

Het kort geding dat Farid Azarkan en zijn partij Denk tegen BNNVARA hadden aangespannen is vandaag van start gegaan. Centraal staat de vraag of de omroep in het geheim een gesprek met de Denk'er - waarin duidelijk werd dat er gewerkt werd aan een nepnieuwscampagne over de PVV - had mogen opnemen en uitzenden. 

Nu hebben wij - anders dan in sommige andere landen - nou eenmaal vrijheid van pers in ons land en zeker als een politicus een dergelijke uitspraak doet moet dat gemeld kunnen worden. En dus is het interessant om te volgen waarom Denk nou precies de pers wil muilkorven een kort geding heeft aangespannen.

Naar eigen zeggen had Denk BNNVARA liever niet willen dagvaarden. "Maar een uitspraak is nodig. De pers moet zich aan de spelregels houden. Persvrijheid kan niet totaal zijn", claimt de advocaat van de partij. Volgens hem is er ernstige inbreuk op de "persoonlijke levenssfeer" van Azarkan gemaakt.

Goed, wat ons betreft zegt dit weer genoeg. De uitspraak van het kort geding is trouwens waarschijnlijk pas over twee weken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →