Advocaat Feyenoord zet KNVB (weer) te kijk
Binnenland

Advocaat Feyenoord zet KNVB (weer) te kijk.

Wat moeten ze in Zeist ondertussen een teringhekel hebben aan Joris van Benthem: het is de huisadvocaat van Feyenoord opnieuw gelukt om een schorsing van een speler ongedaan te maken. Ditmaal bij Robin van Persie.

De aanvoerder van Feyenoord werd afgelopen zondag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Vitesse (2-1) vlak voor tijd met rood uit het veld gestuurd. De aanklager eiste drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, maar Van Persie ging daar niet mee akkoord omdat hij naar eigen zeggen zijn been introk op het moment dat hij zag dat hij de bal niet meer kon raken.

Even voor de goede orde: het schikkingsvoorstel van drie duels schorsing kwam dus nadat 1) de scheids de situatie met een rode kaart beoordeelde, 2) de VAR zijn blik erop had geworpen en 3) nadat de aanklager ook nog eens de beelden bestudeerd had.

De 35-jarige Rotterdammer trok gisteren dan ook samen met de in het verleden zo succesvolle Joris van Benthem naar Zeist en vond vandaag gehoor bij de tuchtcommissie. Waarmee de huisjurist van Feyenoord zowel de scheidsrechters, als de KNVB en de VAR (opnieuw) in het hemd zette.

Uiteraard is dit goed nieuws voor de fans van Feyenoord, aangezien Van Persie de enige in de selectie is die nog een beetje fatsoenlijk een bal kan raken. Hun club speelt aanstaande zondag in Tilburg tegen Willem II.

Alle artikelen geladen. Overzicht →