Advocaat in Nazi-tenue beschiet winkelcentrum
Buitenland

Advocaat in Nazi-tenue beschiet winkelcentrum.

Een met Nazi-parafernalia behangen advocaat heeft in Houston (Texas, VS) een winkelcentrum beschoten. Hierbij raakten negen mensen gewond, onder wie twee zwaargewond. De advocaat werd uiteindelijk doodgeschoten door de politie. 

Volgens lokale media is de schutter de 46-jarige Nathan DeSai. Verschuild achter een boom beschoot hij het winkelende publiek. Bij zijn lichaam werden naar verluidt een pistool gevonden en een Tommy Gun met 2.600 kogels. In zijn Porsche en zijn huis vond de politie nog meer wapens en Nazi-memorabilia, aldus NY Daily News.

Buren merkten op dat DeSai zich de laatste tijd 'paranoïde' gedroeg. Volgens burgemeester Sylvester Turner zou DeSai "verbolgen" zijn omdat hij "of ontslagen was of er slecht opstond binnen zijn kantoor". Iemand die zichzelf identificeerde als kantoorpartner zei dat zijn maatschap vanwege financiële redenen was opgebroken. 

De verwondingen van de meeste slachtoffers zijn licht en voor enkele slechts door glasschilfers ontstaan. De twee slachtoffers in kritieke toestand zullen het voorval volgens artsen naar verwachting gaan overleven. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →