'Zaak rond Taghi eigenlijk vooral erg zielig voor Taghi'

'Zaak rond Taghi eigenlijk vooral erg zielig voor Taghi' 

03 februari 2023 - 11:37

Nu wordt ie toch helemaal mooi: de zaak rond topcrimineel Ridouan Taghi, de man die verschillende moordopdrachten gaf, in drugs handelde en wapens, is er maar één persoon écht slachtoffer: Ridouan Taghi zelf.

Dat lijkt zijn advocaat Inez Weski tenminste te vinden. De arme drommel heeft namelijk nooit kans gehad op een eerlijk proces, maar is al veroordeeld in de media:

"[...] hij is publiekelijk al veroordeeld, betoogt Weski, door het ‘voortdurend lekken’ van negatieve of suggestieve informatie, en door veroordelende uitspraken van bijvoorbeeld voormalig minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus (‘We hebben hem!’), oud-Kamerlid Dilan Yesilgöz (‘Drugscriminelen zoals Ridouan T. moeten gevangen worden gezet in zeer beperkte regimes’), van andere politici, van de politie, het Openbaar Ministerie, publieke figuren en de media", zo schrijft De Volkskrant.

Goh, wat is hij toch zielig. Hij heeft bovendien geen strafblad, en alle "niet-onderbouwde geruchten" leiden tot de 'demonisering' van Ridouan Taghi die wordt afgeschilderd als psychopaat, staatsgevaarlijk en de engste man ter wereld. Daarom is er volgens Weski maar één oplossing: vrijspraak. De uitspraak in het liquidatieproces staat momenteel onder voorbehoud gepland op 20 oktober.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml