Advocaat: Jos Brech heeft helemaal niet bekend
Buitenland

Advocaat: Jos Brech heeft helemaal niet bekend.

In tegenstelling tot wat wij misschien allemaal wel denken, heeft Jos Brech helemaal geen bekentenis afgelegd over zijn betrokkenheid bij de dood van Nicky Vertappen. Zijn advocaat Gerald Roethof heeft - zoals hij eerder al meldde - gevraagd om zijn cliënt vrij te laten uit voorlopige hechtenis.

Dat zei Roethof na afloop van de voorgeleiding, die achter gesloten deuren is. Hij wees erop dat de doodsoorzaak van het slachtoffer niet bekend is en dat ook seksueel misbruik niet met zekerheid is te zeggen, evenmin als een ontvoering.

Hij bevestigde dat er DNA-sporen zijn aangetroffen op Nicky maar er zijn ook sporen van vijf anderen gevonden. Bovendien is er van Brech geen bloed of sperma gevonden, zei Roethof. Verder zei hij dat DNA daar via contaminatie kan zijn terechtgekomen.

Kortom, er is volgens de advocaat onvoldoende bewijs.  Verder vroeg hij zich hardop af: "Is er wel een delict gepleegd? En als dat zo is, heeft justitie dan de dader? Daarvan heb ik gezegd: absoluut niet! Met wat er hier ligt, kan geen veroordeling volgen. Op basis van wat hier ligt, kan onmogelijk gezegd worden dat hij de dader is", zo citeert het ANP hem.

Alle artikelen geladen. Overzicht →