Advocaat Malek F. wil niks kwijt over verhoren, behalve...
Binnenland

Advocaat Malek F. wil niks kwijt over verhoren, behalve....

Dat de Palestijnse Syriër geen mensen heeft neergestoken met een terroristisch motief. Waarom hij op bevrijdingsdag bij de Haagse Hogeschool dan wél drie mensen neerstak en Allahu Akbar schreeuwde wil advocaat Job Knoester niet zeggen. Nogmaals: alleen dat het niets met terreur te maken heeft gehad.

Poe, nou dat is een hele geruststelling. Wat denkt u, maakt het de verwondingen van de slachtoffers minder pijnlijk nu ze weten dat ze niet om terreur te zaaien genadeloos zijn neergeprikt? In ieder geval lijkt het allemaal uit te draaien op de sussende woordjes van burgemeester Pauline Krikke over 'de verwarde man'.

Want verward = immers altijd en overal zielig. De term verward roept begrip en medelijden op, terreur juist het tegenovergestelde.

Dat blijkt ook uit een interview in het Algemeen Dagblad, waarin Maleks twee jaar jongere broertje het heeft over de trauma's die zijn broer overhield aan het floegten out Syrië. 

Anders dan Maleks familie ging het met Malekje de Martelaar al gauw de verkeerde kant op en werd hij paranoïde (mede door drugsgebruik). Daardoor kwam hij terecht bij GGZ-instelling Parnassia. Maar, zo schuift de familie de schuld in de schoenen van de instelling: zij lieten Malek veel te vroeg weer naar buiten.

De eindconclusie luidt dat het voor veel mensen toch een een hele geruststelling moet zijn dat Malek niet uit terroristisch oogpunt op mensen instak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →