Advocaat Marc Dutroux wenst vrijlating cliënt
Raar

Advocaat Marc Dutroux wenst vrijlating cliënt.

Advocaat Bruno Dayez vindt dat het zo onderhand afgelopen moet zijn kindermoordenaar Marc Dutroux nog langer te bekritiseren voor zijn daden. Samen met zijn walgelijke cliënt heeft Dayez de afgelopen 3 maanden aan een brief gewerkt, die hij aan het eind van deze week naar (de nabestaanden van) zijn slachtoffers zal sturen.

Dayez hoopt met het schrijven te bereiken dat Dutroux binnenkort een vrij man zal zijn. "Het is niet menswaardig om een persoon langer dan 25 jaar in de gevangenis te laten zitten en hem weg te laten rotten in de vergetelheid", aldus de raadsman. 

Weet u wat ook niet humaan is, meneer Dayez? Lukraak meisjes verkrachten, martelen en doden en hun nabestaanden levenslang met een rouwproces opzadelen. U weet nu in ieder geval allemaal met welke achterliggende gedachte de liefdesbrief van verzoening en openheid is opgesteld. Dat geheimpje heeft Dayez nu immers zelf verklapt. 

Meervoudig kidnapper en moordenaar Dutroux scheef al eerder een brief. In 2012 ging er een schrijven uit naar de vader van Julie Lejeunes. In het 44 pagina's tellende biechtstuk probeerde hij de vader te overtuigen dat hij alles op alles heeft gezet de levens van Julie en Melissa te sparen. Erg geloofwaardig.

Alle artikelen geladen. Overzicht →