Advocaat: 'Ook Hein onschuldig, heeft er niks mee te maken'

Advocaat: 'Ook Hein onschuldig, heeft er niks mee te maken' 

21 oktober 2022 - 11:16

Wat een verrassing weer. In de ogen van de advocaten van de verdachten is de rechtbank er blijkbaar in geslaagd om in de zaak van het dodelijke geweld jegens Carlo Heuvelman op Mallorca allerlei onschuldigen op het beklaagdenbankje te krijgen. Zo ook Hein B., moet u eens raden hoeveel hij er volgens zijn raadsman Daniel Fontein mee te maken heeft.

Helemaal niks! Goh, dat is toch opmerkelijk nietwaar? Het OM kan dus wel zo leuk acht jaar eenzaam brommen achter de tralies eisen, maar het OM baseert zich op getuigenverklaringen en die getuigen mankeren wat aan hun ogen blijkbaar.

"De verklaringen gaan alle kanten op, er zit eigenlijk geen lijn in", aldus Fontein. Hij telt in het dossier elf getuigen die de mishandeling van Heuvelman zouden hebben gezien. "Die wijzen één tot zes daders aan, dus steeds verschillende aantallen. En ze noemen ook allemaal wisselende combinaties van verdachten."

"Er is maar één getuige van de zestig die mijn cliënt kan aanwijzen", zegt Fontein. Volgens hem zijn fouten gemaakt toen zij in Spanje werd verhoord en zij de verdachte aanwees "op een volstrekt onduidelijke foto". Die groepsfoto had de Spaanse politie van sociale media gehaald. Dat is geen adequate herkenningsprocedure en maakt haar verklaring niet betrouwbaar en niet bruikbaar als bewijs, bepleit Fontein.

Ja, ja, ja, ja. Doe maar gewoon lekker achter slot en grendel zitten. Of trek je mond eens open. Dank u.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml