Advocaat prikkende eerwraak-puber: geen eerwraak
Binnenland

Advocaat prikkende eerwraak-puber: geen eerwraak.

Hee. Het 14-jarige Afghaanse jochie dat vorig jaar in Den Bosch zijn eigen verwekster neerstak heeft dat volgens zijn advocaat niet gedaan uit eerwraak. Hij is ook niet opgehitst door zijn vader, zo stelt Bart Francken.

Nee, alle media zitten ernaast en ook het rechtbankvonnis is incorrect. Het was gewoon zelfverdediging, want moeder had eerst geweld gebruikt en dus restte de jongen niets anders dan haar maar aan het mes te rijgen.

Toch? Zo zal het in ieder geval niet verkondigd worden. De rechtbank denkt dat vader wel degelijk een rol heeft gespeeld in de gebeurtenis door zijn zoon uit te leggen hoe de scheidingsvork in de steel zit. Vrouw mag volgens de Afghaanse traditie niet scheiden van een man. Anders eerwraak.

Anyway, ondanks dat het knulletje de term nooit in zijn mond zou hebben genomen weet hij wel heel goed wat de betekenis van eerwraak inhoudt. Dat dan weer wel. Maar dat betekent nog niet dat zijn cliƫnt het "met die traditie eens is en dat is een groot verschil", aldus Francken.

Morgen komt de zaak voor de rechter.

Alle artikelen geladen. Overzicht →