Upd: Chauffeur moordenaar Peter R. blijft gewoon vastzitten

Upd: Chauffeur moordenaar Peter R. blijft gewoon vastzitten 

06 december 2021 - 15:04

De advocaten van de Pool Kamil E vinden dat hij op vrije voeten moet komen. Hij mag dan de chauffeur zijn geweest van de moordenaar van Peter R. de Vries, maar er zou onvoldoende bewijs zijn dat hij er iets mee te maken heeft.

Het 35-jarige heerschap zelf ontkent in alle toonaarden. Hij heeft iemand op en neer naar Amsterdam gereden op 6 juli, de dag dat De Vries werd neergeschoten, maar hij had naar eigen zeggen totaal geen weet van een moord. 

Hij was 'gewoon een chauffeur van een random persoontje op een random moment', kan toch? Ook dat hij een week daarvoor tijdens een mogelijke voorverkenning in Amsterdam is gezien, ontkent hij. "Ik ben niet de persoon op die camerabeelden, ik was bij mijn moeder", zei hij maandag nogmaals. 

Gelooft u niet hè? Nou, dat bezoekje aan zijn moeder zou ook te zien zijn op beveiligingsbeelden, maar deze zijn bij inbeslagname van een SD-kaart gewist door de politie (waarom is niet duidelijk). Daarnaast vermoedt het Openbaar Ministerie dat hij ook op 23 juni al in Amsterdam was voor een voorverkenning. Die dag was hij wél in de hoofdstad (en niet bij zijn moeder): "Maar ik heb niets met de zaak te maken."

Juist ja. De rechter beslist later vandaag over verlenging van zijn voorlopige hechtenis. De advocaten hebben overigens geen vrijspraak gevraagd voor 'mogelijke schutter' Delano want dat is ook een beetje een kansloze onderneming.

Update 15:00 uur:

De rechter was niet gevoelig voor de smeekbede van de advocaten en heeft besloten dat Kamil E. voorlopig vast blijft zitten. De rechtbank ziet nog voldoende ernstige bezwaren om hem in ieder geval vast te houden tot de volgende zitting, die is in maart.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml