Advocaten gekwetste Marokkanen Wildersproces eisen geld
Binnenland

Advocaten gekwetste Marokkanen Wildersproces eisen geld.

Het politieke showproces tegen Geert Wilders gaat de hoger beroep-fase in. Alleen rollen de advocaten van de Marokkanen die intens gekwetst zeggen te zijn door Wilders' 'minder minder minder'-uitspraak vechtend om geld over straat met de Raad voor de Rechtsbijstand.

Zit zo: de klaagMarokkanen hebben geen geld voor een advocaat maar willen wel een schadevergoeding om hun diep gegriefde zielen te helen. Soms kent de Raad voor de Rechtsbijstand een vergoeding toe aan armlastigen die geen advocaat kunnen betalen. Maar nu niet, want, zo oordeelt de Raad: de slachtoffers *kuch* hebben strikt genomen geen advocaat nodig omdat het gaat om een relatief licht vergrijp.

Maar één van de advocaten, Göran Sluiter, stelt dat zijn cliënten niet zelf het woord willen voeren vanwege de vele publiciteit rond de zaak. Sja. Is ook heftig, als je zo gevoelig bent dat je emotionele schade lijdt door een Bierkeller vol marginalen die 'minder minder' blaten, kun je natuurlijk niet publiekelijk zelf spreken om geld te eisen. Snappen wij. 

Dus werd de hele kwestie aanhangig gemaakt bij de rechter, die de graaivocaat in het gelijk stelde. Daarop ging de Raad voor de Rechtsbijstand in hoger beroep. Een enorm meta-aftakkingsproces over Het Proces dus. Maakt ook prima duidelijk waar het de intens gekwetste slachtoffers om gaat: de centen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →