'Advocaten kochten info bij politie'
Binnenland

'Advocaten kochten info bij politie'.

Twee Amsterdamse letseladvocaten, van het inmiddels opgeheven Hampe Meyjes, zouden zo'n honderd processen-verbaal hebben gekocht bij de politie. 

Het OM verdenkt adocatenduo Raymond A. en Patricia B. van het illegaal kopen van informatie bij de 63-jarige Carla T.. Die eerst werkte bij slachtofferhulp en later als vrijwilliger aan de slag was bij de hermandad in 020. 

Het zou volgens het Parool gaan om processen-verbaal van verkeersongelukken of eenvoudige mishandelingen die de letseladvocaten gebruikten voor hun procedures. Frappant genoeg was de schimmigheid veelal niet nodig geweest, omdat voor een luttele acht euro via legale wegen processen-verbaal op te vragen zijn. 

'Hulp bij organisatie voor slachtofferhulp'

Carla T. zou zelf een kleine organisatie voor slachtofferhulp hebben gestart, waarbij de advocaten haar hielpen. Advocaat van T., Jos Rijer, vindt dat er echter niet veel aan de hand is: "Dit wordt enorm opgeblazen. Het heeft bovendien allemaal veel te lang geduurd. Deze gang van zaken vanaf 2005 gebruikelijk, het gebeurde veel vaker", laat hij weten. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →