Advocaten Syriëgangers: Stef Blok discrimineert 

02 mei 2018 - 17:00

De vier uitgereisde Marokkaanse (voormalige NederMarokkanen) Syriëgangers die de primeur hadden als allereerst via een nieuwe veiligheidswet hun Nederlandse paspoort te verliezen, hopen via hun advocaten de Nederlandse nationaliteit weer te kunnen bemachtigen. Want erg discriminerend allemaal, zo zijn de raadsmannen van mening.

Blok, die het bij verstek tot zes jaar cel veroordeelde viertal ( Anis Z., Driss D., Hatim R. en Noureddin B.) uitriep tot ongewenst vreemdeling, zou zich met een beroep op de wet schuldig hebben gemaakt aan discriminatie. Dit omdat het afpakken van een nationaliteit alleen mogelijk is wanneer iemand twee paspoorten bezit.

Polderjihadi Victor D. mag Nederlander blijven

En dus is het dieskriemienazie, want hoe zit het dan met iemand die maar één nationaliteit bezit? Het antwoord hierop is simpel: wettelijk gezien mag niemand stateloos zijn en dus is dat paspoort met geen mogelijkheid af te pakken. Kan gewoon niet, ook niet misschien. Om die reden kon de eveneens uitgereisde polderbekeerling Victor D. uit Heeten dus 'gewoon' Nederlander blijven.

Bestuursrechter gaat beslissen

Over dertien dagen staat er een zaak bij de bestuursrechter op de planning bij de rechtbank in Den Haag. De behandeling volgt later in de extra beveiligde locatie op Schiphol.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie