Advocaten Syriëgangers: Stef Blok discrimineert
Binnenland

Advocaten Syriëgangers: Stef Blok discrimineert.

De vier uitgereisde Marokkaanse (voormalige NederMarokkanen) Syriëgangers die de primeur hadden als allereerst via een nieuwe veiligheidswet hun Nederlandse paspoort te verliezen, hopen via hun advocaten de Nederlandse nationaliteit weer te kunnen bemachtigen. Want erg discriminerend allemaal, zo zijn de raadsmannen van mening.

Blok, die het bij verstek tot zes jaar cel veroordeelde viertal ( Anis Z., Driss D., Hatim R. en Noureddin B.) uitriep tot ongewenst vreemdeling, zou zich met een beroep op de wet schuldig hebben gemaakt aan discriminatie. Dit omdat het afpakken van een nationaliteit alleen mogelijk is wanneer iemand twee paspoorten bezit.

Polderjihadi Victor D. mag Nederlander blijven

En dus is het dieskriemienazie, want hoe zit het dan met iemand die maar één nationaliteit bezit? Het antwoord hierop is simpel: wettelijk gezien mag niemand stateloos zijn en dus is dat paspoort met geen mogelijkheid af te pakken. Kan gewoon niet, ook niet misschien. Om die reden kon de eveneens uitgereisde polderbekeerling Victor D. uit Heeten dus 'gewoon' Nederlander blijven.

Bestuursrechter gaat beslissen

Over dertien dagen staat er een zaak bij de bestuursrechter op de planning bij de rechtbank in Den Haag. De behandeling volgt later in de extra beveiligde locatie op Schiphol.

Alle artikelen geladen. Overzicht →