Advocatenneef Taghi: 'Ben er millimeter voor millimeter ingetrokken'

Advocatenneef Taghi: 'Ben er millimeter voor millimeter ingetrokken' 

14 december 2022 - 11:15

Natuurlijk. Youssef, neef en voormalig advocaat van Ridouan Taghi, is naar eigen zeggen "millimeter voor millimeter" in het foute milieu getrokken waarin hij moest meewerken aan de criminele plannen van Taghi. Zoals dat in de film gaat zeg maar.

"Het was sluipend gif", zei hij zojuist in de rechtbank in Amsterdam, waar de zaak tegen hem wordt behandeld. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 39-jarige Youssef ervan dat hij de schakel was tussen Taghi en zijn criminele contacten buiten de gevangenismuren. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij het maken van plannen voor een gewelddadige uitbraak of ontsnapping van Taghi.

Maar dat valt dus blijkbaar allemaal wel mee. Youssef zag aanvankelijk geen probleem in het bijstaan van zijn neef. Taghi had hem gevraagd om zijn advocaat in mediakwesties te zijn, terwijl hij daar geen verstand van had. Ook moest hij een orthopeed en een tandarts voor hem regelen.

"In het begin was het allemaal koek en ei", aldus T. op vragen van de rechter, "ik kreeg steeds te horen dat ik het goed deed. Maar gaandeweg werd er meer van mij gevraagd." Hij noemt zichzelf "boodschappenjongen". "Natuurlijk wilde ik dat niet zijn, ik heb gestudeerd, een eed afgelegd."

Heel zielig allemaal. De zaak tegen Youssef staat ook op vrijdag gepland, dan zal de strafeis volgen. De rechtbank is van plan 23 januari uitspraak te doen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml