Bejaarden Vondelflat mogen weer vrij eten
Binnenland

Bejaarden Vondelflat mogen weer vrij eten.

Keuzevrijheid, moeten we dat wel willen? Zo vroeg ook de interim zorgmanager van de bejaardenflat Vondelflat te Groningen zich ooit af toen bleek dat zijn bejaarden helemaal zelf wilden bepalen wat ze 'savonds te vreten krijgen.

Bizar natuurlijk! Bejaarden die zelf gaan bepalen wat ze willen eten! Straks willen ze ook nog zelf bepalen hoe lang ze in leven blijven of wat ze met hun tijd willen doen, en voor je het weet slaat zoiets over naar de rest van de bevolking en krijg je nog burgers die een referendum eisen of vrouwen die kiesrecht wensen.

De vrijheidshatende zorgmanager in kwestie wist het goed gemaakt: bejaarden met een eigen smaak en  rare eisen als 'vrijemaaltijdkeuze' zou hij voor de rechter slepen. Wie niet horen wil moet maar voelen, ook als je 103 en half dement bent.

Maarja, Nederland --> bejaarden --> OPHEF!. Politici bemoeiden zich er mee, media bemoeiden zich er mee, Powned bemoeide zich er mee, social media, alles. 

Resultaat vandaag: de gemeente heeft zich actief bemoeid met het vrije maaltijdrecht van de bejaarden en die gemeente gaat er nu voor zorgen dat alle bejaarden én kunnen eten wat ze willen zónder dat ze voor een rechter worden gesleept.

Ober! Zuster! Drie gepocheerde eitjes en gestampte schorseneren zonder zout graag! Hopjesvla toe, volgaarne. En een tubetje Kukident als het kan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →