AfD-lid stapt op, noemde Turken "kamelendrijvers"
Buitenland

AfD-lid stapt op, noemde Turken "kamelendrijvers".

Rassismus und diskriminierung, freunden. André Poggenburg, voorzitter van de Alternative für Deutschland in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt heeft aangegeven aan het eind van deze maand terug te treden. Dat doet hij omdat zijn partijgenoten hem zijn reeks beledigingen aan de Turkse gemeenschap niet in dank afnemen.

Zo bazuinde hij tijdens een speech op de laatste dag van het Duitse carnaval in het rond dat mensen van Turkse komaf "komijnhandelaren zijn die de volkerenmoord op 1,5 miljoen Armeniërs aan hun kont hebben hangen". Hij deed er nog een schepje bovenop door te stellen dat "die kamelendrijvers moeten ophoepelen naar waar ze thuishoren".

De Turkse gemeenschap was mede als AfD-partijgenoten woest over de uitlatingen van de 42-jarige Poggenburg. In een besloten bijeenkomst werd eventuele partij-imagoschade gevreesd, waarna het vertrouwen in de voorzitter werd opgezegd.

AfD, een recidivistenclubje

Het is trouwens niet de eerste keer dat een AfD-lid in opspraak raakt. Wat denkt u van Bondsdaglid Jens Maier, die de zoon van tennisser Boris Becker door het slijk haalde door hem uit te maken voor "kleine halfneger".

Of lijsttrekker Alexander Gauland, die verkondigde dat Duitsland trots zou moeten zijn op de prestaties van het Duitse leger ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Alle artikelen geladen. Overzicht →