AfD: schop Turken Özil en Gündogan uit Duitse selectie
Buitenland

AfD: schop Turken Özil en Gündogan uit Duitse selectie.

Het Duitse voetbalteam ligt behoorlijk onder vuur. Helemaal nu de eerste wedstrijd tegen Mexico met 0-1 verloren werd, is het Duitse volk op zoek naar zondebokken. Die zijn met Mesut Özil en lkay Gündogan snel gevonden.

De twee Turkse Duitsers kwamen vorige maand onder een vergrootglas te liggen na een fotomomentje met de Turkse president Erdogan. Gündogan, speler van Manchester City, noemde Erdogan zelfs 'zijn president'.

De Duitse oppositiepartij AfD (Alternative für Deutschlandzou graag zien dat bondscoach Joachim Löw ingrijpt en de twee 'ongemotiveerde' spelers uit de selectie zet. Jörn König, bij AfD verantwoordelijk voor sportzaken: "Ze zijn slecht voor de teamgeest. Wie maar half meedoet, die kan geen vechtlust opwekken."

De rechts-populistische partij is niet de enige die zich aan Mesut Özil irriteert. Na de nederlaag tegen de Mexicanen haalde Duits voetbalicoon Lothar Matthäus vernietigend uit naar de speler van Arsenal: "Als Özil op het veld staat, heb ik vaak het gevoel dat hij zich niet op zijn gemak voelt in het Duitse shirt. Hij oogt niet vrij, het lijkt wel of hij niet wil spelen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →