AfD: schop Turken Özil en Gündogan uit Duitse selectie 

19 juni 2018 - 16:21

Het Duitse voetbalteam ligt behoorlijk onder vuur. Helemaal nu de eerste wedstrijd tegen Mexico met 0-1 verloren werd, is het Duitse volk op zoek naar zondebokken. Die zijn met Mesut Özil en lkay Gündogan snel gevonden.

De twee Turkse Duitsers kwamen vorige maand onder een vergrootglas te liggen na een fotomomentje met de Turkse president Erdogan. Gündogan, speler van Manchester City, noemde Erdogan zelfs 'zijn president'.

De Duitse oppositiepartij AfD (Alternative für Deutschlandzou graag zien dat bondscoach Joachim Löw ingrijpt en de twee 'ongemotiveerde' spelers uit de selectie zet. Jörn König, bij AfD verantwoordelijk voor sportzaken: "Ze zijn slecht voor de teamgeest. Wie maar half meedoet, die kan geen vechtlust opwekken."

De rechts-populistische partij is niet de enige die zich aan Mesut Özil irriteert. Na de nederlaag tegen de Mexicanen haalde Duits voetbalicoon Lothar Matthäus vernietigend uit naar de speler van Arsenal: "Als Özil op het veld staat, heb ik vaak het gevoel dat hij zich niet op zijn gemak voelt in het Duitse shirt. Hij oogt niet vrij, het lijkt wel of hij niet wil spelen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie