Afghaan reist 400 km mee onder vrachtwagen
Raar

Afghaan reist 400 km mee onder vrachtwagen.

Net als u denkt dat we het zo onderhand wel gehad hebben met alle gekkigheid, komt er toch vaak weer een overtreffende trap. Neem nu een 20-jarige Afghaanse vluchteling die zich met leren riemen had vastgemaakt aan de onderkant van een vrachtauto. Wel zo goedkoop natuurlijk.

Ter hoogte van het Italiaanse Frosinone, ongeveer 65 km ten noordoosten van Rome, zag een automobilist de uitstekende voeten van de verstekeling aan de zijkant van het voertuig. Daarop alarmeerde de bestuurder de hermandad. Nadat de man was overgebracht naar een ziekenhuis, is hem onderdak verschaft bij de Italiaanse immigratiedienst.

De vrachtwagen waar de man zich aan had vastgemaakt was afkomstig uit Erdoland. De Bulgaarse chauffeurs zeiden totaal geen weet te hebben van het feit dat er zich een vastgeketende Afghaan onder het voertuig bevond. Zij mochten hun reis in ieder geval vervolgen, zo schrijft Business Standard.

Balkanroute

Sinds het afsluiten van de Balkanroute trachten meer vluchtelingen om via Italië Europa te betreden. Gisteren nog verklaarde de Italiaanse premier Matteo Renzi dat er alleen dit jaar al 102.000 asielzoekers zijn land zijn binnengekomen. In 2015 kwamen er in de eerste acht maanden van het jaar 105.000 migranten in Italië aan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →