Afghaanse NL'ers: 'Zélf naar vliegveld Kabul komen? Wtf!'

Afghaanse NL'ers: 'Zélf naar vliegveld Kabul komen? Wtf!' 

20 augustus 2021 - 13:24

Dat zouden wij ook niet zo leuk vinden nee... In tegenstelling tot landen als Engeland en Frankrijk, die hun burgers en hun familie in Afghanistan gewoon ophalen per bus die wordt begeleid door militairen, roept onze Ministerie van Buitenlandse Zaken iedereen op om zelf naar het vliegveld in Kabul te reizen.

Dat gaat ook zo lekker makkelijk. Het is geen Nederland waar het ergste ongemak richting het vliegveld een vertraging van de InterCity naar Schiphol of de zoveelste file op de weg is. Dit beseft het Ministerie ook, blijkt uit de oproep die NU.nl in handen heeft: de evacu├ęs moeten zelf bepalen wat "het beste en veiligste tijdstip is om er te komen".

Tsja, makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Bijna honderd Afghaanse Nederlanders (van de 700 die er nog zitten, so much voor het goede nieuws dat er al 1 vliegtuig is teruggekeerd) besluit dan ook om het advies niet op te volgen: Een van hen met wie NU.nl in contact staat zegt: "Het is zo gevaarlijk bij het vliegveld dat we hebben besloten niet te gaan. We wachten tot er een beter evacuatieplan wordt gemaakt."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml