Afghaanse puber die moeder eerwraak-stak jaar de bak in
Binnenland

Afghaanse puber die moeder eerwraak-stak jaar de bak in.

Weer een schoolvoorbeeld van de 'keiharde' straffen in ons land. De Afghaanse puber uit Den Bosch die vorig jaar op dertienjarige leeftijd zijn moeder uit eerwraak neerstak is vandaag veroordeeld tot slechts een jaar jeugddetentie, waarvan 170 dagen voorwaardelijk.

Aangezien hij er al een aantal in voorarrest heeft uitgezeten, hoeft meneer nog maar tien dagen te zitten voordat hij alweer de vrije buitenlucht mag opzoeken.

Het bloedbad vond vorig jaar plaats. De 35-jarige moeder wilde scheiden van haar man, maar volgens bepaalde Afghaanse 'tradities' mag een vrouw niet zomaar het initiatief nemen om te scheiden. Vandaar dat haar zoon het nodig vond om haar neer te steken.

Ze werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en kan de aanval van haar zoon navertellen doordat buurtbewoners kordaat hadden ingegrepen. De jongen waagde het ook nog om te vertellen dat hij handelde uit 'zelfverdediging', omdat zijn moeder juist hem aangevallen zou hebben. De rechter was hier gelukkig niet gevoelig voor.

Alle artikelen geladen. Overzicht →