'Afghanistan = veilig genoeg voor terugkeer' 

21 maart 2018 - 12:57

Vreemdelingen uit Afghanistan hoeven niet meer te rekenen op het uitdelen van zoveel mogelijk felbegeerde verblijfsvergunningen door Nederland. De Raad van State heeft bepaald dat het veilig genoeg is om terug te keren.

De rechtbank in Den Haag kwam eerder ook al tot dit oordeel, maar een uitgeprocedeerdiƫr was het daar niet zo mee eens en zocht het hogerop. Pech voor de man, die te horen kreeg dat een burger enkel door zijn aanwezigheid geen direct gevaar loopt. De Raad baseerde zich op rapporten van onder meer Verenigde Naties, Amnesty International en Vluchtelingenwerk Nederland.

Dat het land in een bijzonder zorgwekkende staat verkeert, staat desalniettemin als een paal boven water. Vandaag was het feest in Kabul, wegens het begin van het Perzische Nieuwjaar. Dergelijke festiviteiten trekken helaas ook terroristen als een bij naar honing aan. Een zelfmoordcommando blies zichzelf op, met 26 doden als gevolg.

Via ANP hebben we wat foto's kunnen bemachtigen van de bomaanslag. Verschrikkelijk om te zien hoe onschuldige mensen doelwit van terroristen worden. Of het daarom echt zo 'veilig' is, valt zeer te bewijfelen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie