AFM & DNB: Voor 180K geen hond te krijgen
Binnenland

AFM & DNB: Voor 180K geen hond te krijgen.

Vanwege "het specialistische karakter van de taakvervulling" vindt de Autoriteit Financiële Markten dat lieden in de geldbranche meer dan 180.000 euro per jaar moeten kunnen cashen. 

Met andere woorden: voor het loon van een minister komen de 'topfunctionarissen' hun bed niet eens uit en dan zit de AFM met lege bureaus. 

De AFM gaat nu zo ver dat ze een uitzondering in de wet normering topinkomens bepleit, meldt RTLZ. Dat zou betekenen dat zij, terwijl de rest van de semipublieke sector dat wél moet, per 2017 de salarissen niet aan banden hoeft te leggen.

DNB: "230.000 is aanvaardbaar"

Ook de Nederlandsche Bank houdt zestien divisiedirecteuren een goed gevulde hand boven het hoofd. De topmannen vangen op het moment tussen de 187.000 euro en 310.000 euro per jaar, en dat is volgens de DNB nu eenmaal heel gewoon als je mensen werft uit de internationale bank- en verzekeraarswereld. Met een armetierige 180.000 euro hoef je daar niet mee aan te komen.

De biljetverdeler schrijft in een brief aan minister Plasterk dat ze, als 't écht moet, ook een jaarsalaris van 230.000 euro "aanvaardbaar" vindt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →