Afperser eiste 15 miljoen van Lidl
Buitenland

Afperser eiste 15 miljoen van Lidl.

Uw favoriete Crusti Croc-dealer blijkt voor een tweede keer afgeperst te zijn. Een afperser onder de naam 'Alfred Neumann' probeerde de Duitse grootgrutter Lidl maandenlang vijftien miljoen euro afhandig te maken.

Als de Laaaidel niet zou dokken, zou de afperser vergiftigde producten in de Duitse en Nederlandse schappen plaatsen zodat een Vlugge Japie koekreep u zomaar fataal zou kunnen worden. De afpersing blijkt uit documenten die EenVandaag in handen heeft. 

De Duitse supermarkt beloofde uiteindelijk om 4,5 miljoen euro te betalen en stuurde de afperser foto's van een rugzak vol poen. De afperser verbrak net voor de geldoverdracht ineens het contact, maar liet later weten het bedrag in bitcoin te willen. Toen had de Lidl er tabak van en stopte met communiceren. 

"Een eenling"

Adviseur in afpersingszaken Maarten IJzermans zegt te vermoeden dat de politie bij de geldoverdracht betrokken was, al willen zowel de Lidl als de Duitse dienders niet op de zaak ingaan. Ook denkt IJzermans dat het om een eenling gaat, ook al liet 'Neumann' weten als groep te handelen. 

In juli van dit jaar werd de Lidl ook al slachtoffer van afpersers. Toen dreigde een echtpaar uit Gelsenkirchen met bommen in filialen, waarvan er ook echt eentje afging. Dat tweetal werd gepakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →