Afrekenen bij kassa's binnenkort passé?
Tech

Afrekenen bij kassa's binnenkort passé?.

Is dit even slecht voor de werkgelegenheid, denkt u? Het totaal afschaffen van caissières en kassa's in supermarkten komt weer een stapje dichterbij, nu het Spar University-filiaal bij de Hogeschool Utrecht vandaag een start heeft gemaakt het kassaloos winkelen.

Met een speciaal ontwikkelde app scannen studenten hun boodschappen, om het bedrag vervolgens met betaalverzoekjes-app Tikkie te voldoen. Die techniek wordt 'Skippen' genoemd. In de Verenigde Staten werkt dit bij Amazon-winkels overigens al een tijdje zo. Cameratoezicht registreert feilloos wat u in uw mandje knikkert.

Ongewenste reclametroep

Er schuilt echter ook gevaar in deze manier van betalen, want uit data die u vanuit uw smartphone met Spar deelt komt een persoonlijke advertentiebeleid voort. Ook als u daar helemaal niet op zit te wachten.

Dan kunt u dus denken aan een systeem dat bijhoudt hoevaak en hoeveel tandpasta u bijvoorbeeld aanschaft. Krijgt u een verzoekje als het systeem denkt dat die tube zo onderhand wel bijna leeg is.

Zitten we hier echt op te wachten? Wij vermoeden dat een hoop mensen hier geen enkel voordeel bij hebben, niettemin brengt het de complete digitalisering van de huidige wereld wel weer een stapje dichtbij.

Spar wil graag doorpakken, voor het eind van het jaar moeten alle negen Universiteits-verstigingen zijn voorzien van het systeem.

Alle artikelen geladen. Overzicht →