Afrikanen bestormen Europa met vlammenwerpers
Buitenland

Afrikanen bestormen Europa met vlammenwerpers.

Een groep van tweehonderd Afrikaanse migranten heeft zichzelf toegang verschaft tot fort Europa door bewapend met zelfgemaakte vlammenwerpers, ongebluste kalk, zuur en uitwerpselen over de zes meter hoge hekken van de Spaanse enclave Ceuta in Marokko te klimmen.

De groep nieuwkomers had het moment van toeslaan vooraf met elkaar uitgedacht, namelijk toen aan de Marokkaanse kant van grens minder bewakers rondliepen door de festiviteiten van het Offerfeest. Met een schaar werden gaten in het hek geknipt. Met bovenstaande wapens werden agenten op afstand gehouden.

Een geschrokken agent van de Spaanse politie (Guardia Civil) zegt: "Het gebeurde gewoon tijdens het gebed voorafgaand aan het offeren van de dieren." Bij de uiterst gewelddadige invasie raakten zeven politieagenten gewond en elf migranten. Zij liggen allen in een ziekenhuis.

Volgens Spaanse media hebben we te maken met zielige hoopjes mens die uitgeput zijn. Blijkbaar was er nog wel genoeg kracht om een vlammenwerper vast te houden. Deze vredelievende en totaal ongevaarlijke mensen zijn direct naar opvangkampen gelopen, waar inmiddels honderden anderen zitten die allemaal Europa inwillen. Wij voorzien een taak voor GroenLinks. Uitnodigen maar.

Deze bestorming is trouwens niet de eerste in Ceuta. Vorige maand gingen zo'n 800(!)(!) migranten met geweld de confrontatie aan met grensbewakers. Met stenen, wederom vlammenwerpers, ongebluste kalk en ander wapentuig lukte het 600 personen door de hekken te breken. Na aankomst vierden zij feest.

Alle artikelen geladen. Overzicht →