'Afscheid Alexander Pechtold nadert'
Binnenland

'Afscheid Alexander Pechtold nadert'.

Het geschonken appartementje lijkt D66-leider Alexander Pechtold toch de das om te gaan doen. Gisteren werd zijn partij keihard afgestraft - hoewel het naar eigen zeggen nog wel met zilver op het podium staat - en dit zou wel eens het begin van het einde kunnen zijn.

Politiek commentator van De Telegraaf Wouter de Winther denkt namelijk dat zijn rol om de D66-kar te trekken uitgespeeld is. "De houdbaarheidsdatum van Alexander Pechtold begint nu echt wel in zicht te komen", zegt hij tegen het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

Pechtold heeft het dan ook niet echt heel erg handig aangepakt. Gaat u maar na: er was natuurlijk de (terechte) ophef rond zijn penthouse maar als partij die staat voor directe democratie, heeft het ook nog eens het raadgevend referendum de kop ingedrukt.

"We hoeven niet heel lang te wachten totdat hij iets anders gaat doen. Dat zal wel moeten denk ik", zegt ook campagnestrateeg Henri Kruithof in hetzelfde programma. Lezersvraagje: Mocht Pechtold inderdaad besluiten dat het welletjes geweest is, in welke stad zou een post als burgemeester dan het best bij hem passen?

Alle artikelen geladen. Overzicht →