PvdA-viespeuk treedt af na sekschat met minderjarig meisje 

27 maart 2018 - 13:19

De Amstelveense PvdA-sociaaldemocraat Jeroen Brandes (48), die twee dagen na zijn herverkiezing om 'persoonlijke redenen' zijn taken plotseling liet vallen, blijkt te zijn opgestapt wegens jarenlange intieme chatgesprekjes met een destijds zestienjarig meisje.

Dat schrijft Het Parool op basis van een brief die waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn aan zijn gemeenteraad stuurde. De 'intieme contacten' zijn van enige tijd terug, maar het inmiddels meerderjarige meisje besloot toch om vorige week haar verhaal te doen bij Eenhoorn.

De waarnemend burgemeester heeft aangifte gedaan, maar het is niet zeker dat Brandes ook juridisch gezien over de schreef is gegaan (dit soort dingen mogen blijkbaar): "Op zich, om met de advocaat van oud-wethouder Brandes te spreken, is een dergelijk contact met een zestienjarig meisje niet strafbaar."

'Wel onacceptabel'

"Maar het is in geen enkel opzicht acceptabel, om het voorzichtig uit te drukken, zeker niet voor iemand die werkzaam is in het openbaar bestuur." Toch wel heel fijn dat-ie dat even erbij zegt...

Om het allemaal nog wat erger te maken: Brandes was in die periode wethouder Jeugdzorg. Tussen 2006 en 2014 was hij directeur het Kinder Kook Café in Amsterdam en ook actief als verenigingsbegeleider van de KNVB in de regio.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie