Afval scheiden blijkt zinloos: plastic vuil gewoon verbrand

Afval scheiden blijkt zinloos: plastic vuil gewoon verbrand 

30 augustus 2023 - 11:18

Heeft u ook vijftien verschillende afvalcontainers in de tuin staan, omdat de gemeente graag wil dat u niet alleen gft, maar ook plastic, papier, glas, metaal, enz. enz. enz. scheidt van het restafval? Nou, bespaar de moeite maar: veel van het plastic afval dat door Nederlandse huishoudens met zorg wordt gescheiden, belandt alsnog 'gewoon' in de verbrandingsoven.

De meest recente landelijke meting liet onderzoekers zien dat bijna 30 procent van het PMD-afval (plastic, metaal en drankkarton) uit andere soorten vuilnis bestond en bij 15 procent aan 'stoorstoffen' wordt een lading niet meer gerecycled, maar verbrand. Gevolg: in steden als Enschede, Almelo en Hengelo werd vorig jaar bijna 100 procent van het PMD-afval uit de ondergrondse containers afgekeurd en dus verbrand, meldt De T.

Natuurlijk is dat niet uw schuld, maar dat van de buurman. Zit je dan, met je goede bedoelingen. Ook andere gmeenten door het land kampen met vergelijkbare problemen. Soms vervuilen mensen de plastic inleverbakken bewust omdat restafval duurder is, soms gebeurt het onbewust omdat we in dit land zoveel idiote regeltjes kennen. Hoe dan ook, het werkt weer lekker allemaal!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml