Afvalverwerkers redden poes na 10 dagen van oven
Binnenland

Afvalverwerkers redden poes na 10 dagen van oven.

Leuk dierennieuws, want er is een poes gered. Dordtse afvalverwerkers hebben namelijk een poezenbeest gered die al dagenlang vast zat in een afvalbunker. De kat zat tien dagen in het nauw.

Eén van de medewerkers van het afvalverwerkingsbedrijf HVC zag plots het beestje zitten in een bunker waar normaal afval in verzameld wordt om de verbrandingsoven in te gaan. "Het was uiteindelijk een heel toer om de kat eruit te krijgen", zegt Gijs Herwig van HVC aan RTV Rijnmond.

De medewerkers hebben het katje geprobeerd te lokken met voedsel. Ook hebben ze speciale snelweg van afval aangelegd om het het beestje zo makkelijk mogelijk te maken. Maar dat mocht allemaal niet baten. Zelf de bunker in abseilen was ook geen optie volgens Herwig, vanwege de dampen.

Uiteindelijk wist iemand met visnet het beest eruit te vissen. De toegesnelde dierenarts heeft het poesje gecontroleerd en concludeert dat het wel goed moet komen met het inmiddels vermagerde en gestresste beestje. "Alleen wat voedsel, vocht en liefde is voldoende".

Alle artikelen geladen. Overzicht →