Agent aangehouden om lekken naar GeenStijl 

25 augustus 2017 - 14:30

Als u aangifte komt doen van een inbraak moet u enige dagen wachten en hoort u vervolgens niets, maar een agent die het als zijn plicht zag om de media (GeenStijl in dit geval) te informeren is WEL meteen aangehouden. 

Ze kunnen het dus wel, de Amsterdamse politie.

GeenStijl maakte de naam bekend van de Suikerspiegelcoureur die op het Amsterdamse Stationsplein 8 mensen het ziekenhuis in reed. Het bleek te gaan om Khalid K. Gewoon een stukje cruciale informatie dat de Amsterdamse politie weigerde te delen met het publiek.

De foto van een computerscherm die GeenStijl publiceerde, leidde tot grote woede bij Amsterdamse korpschef Erik Akerboom. Heel vreemd, want toen via datzelfde GeenStijl bleek dat Amsterdamse politiemensen lekten naar een radicale moskee, was daar geen enkele ophef over. 

Nu dus wel, en er is een diender aangehouden op verdenking van lekken. Hem of haar hangt eventueel ontslag en/of vervolging boven het hoofd. Oh Korpschef Akerboom? Kunt u ook even de agente ontslaan die weigerde de ooggetuigeverklaring over de aanrijding van deze mevrouw op te nemen, en haar vertelde dat haar verklaring niet nodig was omdat 'alles op camera is opgenomen'?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie