Agent is 18 procent Afrikaans, wordt gepest, krijgt 55K mee 

02 augustus 2018 - 10:30

Zo dat is een flinke som geld. Een blanke Amerikaanse agent krijgt omgerekend ruim 55.000 euro, nadat hij naar eigen zeggen door collega's 'gepest' werd toen hij erachter kwam dat hij Afrikaanse roots heeft. 

Agent Cleon Brown uit Hastings in de staat Michigan kwam er in 2016 door een DNA-test achter dat hij 18 procent Afrikaans is. Toen zijn collega's dat hoorden, begon het 'getreiter', meldt CNN.

Zo werd er 'Black lives matter' gefluisterd als ze hem passeerden. Ook werd hij Kunta genoemd, verwijzend naar karakter Kunta Kinte uit de roman "Roots" over een Afrikaanse slaaf. En met kerst kreeg hij een zwarte kerstman cadeau, met op de baard '18 procent' geschreven.

Echt 'keihard' dus, dat pesten (kunnen wij verder niet over oordelen, dus doen we dat ook niet). Voor Brown was het in elk geval aanleiding een rechtszaak tegen het corps te starten, daar is nu een schikking in getroffen en dus mag deze meneer omgerekend 55.000 eurootjes bijschrijven. Wel mag hij nu nooit meer voor de overheid in Hastings werken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie