Agent-meppers hebben het zelf 'erg moeilijk'
Binnenland

Agent-meppers hebben het zelf 'erg moeilijk'.

Nu wordt ie mooi. De asociale familie die in juli dit jaar vocht met politieagenten en daarbij één agent met een kiezelharde vuistslag tegen de grond mepte, heeft het naar eigen zeggen zelf 'erg moeilijk met de situatie'. 

In een poging vervolging te ontlopen opperen zij een mediation-traject om de problemen samen op te kunnen lossen. Dat verklaarden de verdachten (hoofdverdachte Mourad El O., zijn broertje en zijn ouders) gisteren in de rechtbank.

Bibberen en benauwdheid bij zien politie

Vooral het broertje schijnt het lastig te hebben en vertelde: "Als er een politiebus langsrijdt, voel ik dat ik het benauwd krijg. Begin ik te bibberen. Ik heb het nog geen plekje kunnen geven."

De rechter is evenals de slachtoffers geen voorstander van een mediation-traject. Wel laat hij door de Rijksrecherche onderzoek doen naar het opstellen van het strafdossier, wat volgens de familie niet correct opgesteld is. In januari staat het inhoudelijk behandelen van de zaak op de kalender.

Voor wie de beelden van de mishandeling nog niet heeft gezien, check hieronder. Kunt u zich voorstellen hoe erg ontdaan de verdachten zijn door hun eigen handelen? De euforie bij de filmer is ook al zo super emotioneel. Die zal het er vast ook heel erg moeilijk mee hebben.

Alle artikelen geladen. Overzicht →