Agent VS schiet drie kogels in jongen (15)
Buitenland

Agent VS schiet drie kogels in jongen (15).

Uitgelekt beeldmateriaal van een schietpartij in Brooklyn brengt de politie van de stad New York in een lastig parket. NYPD heeft namelijk altijd beweerd dat de zestien kogels die werden afgevuurd op de 15-jarige Keston Charles als 'zelfverdediging' moesten worden gezien aangezien de jongen een vuurwapen, dat later nep bleek, op hen richtte. 

De nu opgedoken beelden uit december 2013, waarover NY Daily News beschikt, lijken echter een heel andere situatie te tonen. Charles wordt in zijn wijk achterna gezeten door een groep agenten. Terwijl hij het neppistool al kwijt is en zijn handen boven zijn hoofd houdt, blijft een van de dienders kogels op hem afvuren. Drie daarvan raken de tiener, maar deze overleeft de beschieting. 

Charles' familie heeft een rechtszaak aangespannen omdat er overdreven geweld zou zijn toegepast. Een federale rechter beslist binnenkort of de zaak wordt verworpen of dat een jury wordt ingesteld.

Charles had destijds tijdens een conflict met buurtgenoten de BB-gun afgepakt van een vriend. Hij richtte het speelgoedwapen op een andere jongen toen de politie hem in de smiezen kreeg en de achtervolging inzette. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →