Upd: 'Verdachte pleegde zelfmoord'
Buitenland

Upd: 'Verdachte pleegde zelfmoord'.

Tijdens een demonstratie tegen politiegeweld in de Amerikaanse stad Dallas is de politie gisteren zelf doelwit geworden van dodelijk geweld. Tien agenten werden neergeschoten, vier van hen zijn overleden, maakte politiechef David Brown bekend in een verklaring aan lokale media. Vermoedelijk hebben twee scherpschutters vanaf hoge gebouwen op de politie geschoten.

Minstens twee andere agenten verkeren in kritieke toestand. Een grote politiemacht is in het centrum van de stad in Texas op zoek naar de daders. Agenten lopen met getrokken wapens en schilden rond. Burgers kregen de oproep zich uit de voeten te maken.

In tegenstelling tot berichten in lokale media meldde de politiechef dat er nog geen verdachten zijn opgepakt. De zoektocht naar de dader of daders gaat door.

Zwarte mannen

De betoging in de stad in Texas was georganiseerd naar aanleiding van de schietpartijen in Minnesota en Louisiana, waar deze week zwarte mannen door de politie werden doodgeschoten. Totdat de schoten klonken verliep de betoging volgens lokale media zonder problemen.

Op amateurbeelden was geen schutter te zien, maar wel duidelijk te horen dat knallen elkaar snel opvolgden. Mogelijk is geschoten met een automatisch wapen. De politie heeft een foto getoond van een man die met een geweer rondliep, maar de broer van die man stelt dat hij daar gewoon legaal mee rondliep en niets met de moord op de agenten te maken heeft. "Hij heeft het wapen afgegeven aan een agent nadat de schoten waren gelost", aldus de broer tegen tv-zender CBS 11.

De politie sluit niet uit dat ergens in de stad ook een bom is neergelegd.

Update 10:20 uur

De schietpartij is voorbij. De schutter die zich ophield in de parkeergarage heeft zichzelf van het leven beroofd, meldt FoxNews. NBC meldt daarnaast dat er tot nu toe twee verdachte pakketjes zijn gevonden. 

Update 09:45 uur

De verdachte die zich in een parkeergarage heeft verschanst na de fatale schietpartij in de Texaanse stad Dallas is uitgeschakeld, meldt nieuwszender CNBC op gezag van bronnen.

Update 09:00 uur

Een vijfde agent is omgekomen in Dallas. 

Update 08:18 uur

De politie zegt dat er drie verdachten zijn opgepakt: een 'person of interest' die zichzelf heeft aangegeven, twee anderen werden gearresteerd toen een van hen een gecamoufleerde tas in de kofferbak van een Mercedes gooide, waarna het duo hard wegreed. Dat meldt CBS News.

Een andere verdachte man heeft zichzelf in een parkeergarage verschanst en is verwikkeld in een schietpartij met de politie. De man meldt dat "het einde nabij" is en dat hij de dienders wil verwonden. Ook zei hij dat er bommen overal in de stad zijn verstopt. Tot nu toe is er een verdacht pakketje gevonden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →