Agenten HATEN zelfremmende auto
Binnenland

Agenten HATEN zelfremmende auto.

De Nationale Politie haalt 300 fonkelnieuwe auto's terug naar de garage, omdat het automatische remsysteem de wagen onverwachts vaart laat minderen. Agenten door het hele land zijn er helemaal klaar mee.

Het supernieuwe splinterhippe systeem City Emergency Brake signaleert voorliggers en trapt dan automatisch op de rem. Voor normale mensen iets handigs om een ongeluk te voorkomen, maar politiemensen worden gehinderd door de plotselinge rembeweging. Menig politieagent is al tegen het dashboard geknald. Overigens kunnen de agenten momenteel het remsysteem handmatig uitschakelen. Het systeem schakelt echter weer aan bij het opnieuw starten van de auto.

Of er criminelen zijn ontkomen door het falende hulpremsysteem is niet bekend. Ook zijn er geen cijfers bekend of agenten te laat zijn aangekomen bij 112-meldingen, weet het AD.

De grote bazen binnen de Nationale Politie zijn er ook klaar mee en laten nu het remsysteem permanent uit alle auto's verwijderen. Volgens een woordvoerder moeten alle remmen binnen een aantal maanden wel gefikst zijn. Nieuwe noodhulp-Tourans krijgen het remsysteem niet. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →