Agenten toch vervolgd om knietje en klappen
Binnenland

Agenten toch vervolgd om knietje en klappen.

Het OM gaat twee Amsterdamse agenten vervolgen wegens het gebruiken van geweld tegen een arrestant. Zo zouden de twee hem op het hoofdbureau een knietje en klappen hebben gegeven. 

Eerder had het OM besloten dat de agenten alleen aangesproken moesten worden op hun gedrag, maar door een procedure van de arrestant moet het OM nu toch op vervolging overgaan. 

In december 2014 kregen agenten ruzie met de man, omdat zij met hun dienstwagen achteruit tegen hem aanreden. Toen de man een agent beledigde, werd hij meegenomen naar het bureau. 

Op het bureau werd de arrestant door vijf agenten gefouilleerd, terwijl hij volgens het Parool 'jennende' opmerkingen bleef maken. Daarop geeft een agent hem een knietje en krijgt de man van twee andere agenten klappen met vuisten op zijn hoofd. 

De agenten verklaarden dat het geweld een goede reden had, maar daar is het hof niet zeker van. Mogelijk is er sprake van mishandeling, "waarbij het hof overweegt dat het voor de politie geen aangeleerde techniek is om verzet te breken door vuistslagen in het gezicht te geven". De strafrechter neemt de zaak in behandeling.

Alle artikelen geladen. Overzicht →