'Mitch Henriquez bedreigde agenten' 

13 november 2017 - 16:59

De agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie met nekklem van 42-jarige Mitch Henriquez op het Haagse muziekfestival Parkpop, zeggen dat ze zich bedreigd voelden door het provocerende gedrag van de Arubaan.

Bij het verlaten van het festivalterrein riep Mitch dat hij een wapen had en greep daarbij naar zijn broek. Vervolgens bleef hij maar lachen en roepen dat hij een wapen had, een 'kaliber 52'. Dit deed hij dusdanig lang dat de agenten uiteindelijk toch behoorlijk nerveus werden.

"Hij was zo bedreigend dat ik echt dacht dat hij een vuurwapen had", verklaarde een van hen vandaag in de extra beveiligde rechtbank van Schiphol. En dus werd Henriquez om geen enkel risico te nemen zonder pardon tegen de grond gewerkt en met een nekklem in bedwang gehouden.

De originele videobeelden zijn daarom door advocaat Korver van de nabestaanden opnieuw ingebracht. Hij wil dat ze bestudeerd worden door onder anderen een liplezer (om te zien wat de agenten tegen elkaar zeggen) en een 'vechtsport-deskundige' (om de door een agent gebruikte nekklem te analyseren).

De twee verdachten zitten trouwens in de rechtbank in politie-uniform en dat irriteert de nabestaanden mateloos, omdat het zou aangeven dat de agenten vinden dat ze niks fout hebben gedaan. Om hun identiteit te beschermen zitten ze achter een kamerscherm en worden hun stemmen vervormd.

De nabestaanden wilden eerder al graag hun namen weten, maar daar stak de rechter een stokje voor.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie